Tuotteen valmistuskustannusten laskeminen

touko 26, 2018

 
 

Tuotteen alhainen valmistuskustannus on yksi merkittävimmistä kohdista menestyvässä tuotteessa. Jokainen euro vähenevistä valmistuskustannuksista siirtyy katteeseen. Hyväkin tuote voidaan suunnittella uudelleen valmistuskustannukset silmällä pitäen.

Mitoitus raaka-ainetta silmällä pitäen

Mekaniikkasuunnittelussa voidaan parantaa tuotteen raaka-aineen käyttöä. Esimerkkinä akselin halkaisijan ollessa 40 mm:iä, akseli joudutaan valmistamaan 50 mm pyörtangosta. Akselin halkaisijan mittamuutos 38 mm:iin mahdollistaa akselin valmistuksen 40 mm pyörötangosta. Ohutlevytuotteissa on eri tapoja vähentään materiaalin hukkaa, josta kerromme mielellämme lisää sähköpostilla tai puhelimessa. Ohutlevysuunnittelussa on mahdollista vaikuttaa jopa 60% raaka-ainekustannuksiin pienillä mittamuutoksilla ja muodoilla.

 

Aihio vesi- tai laserleikkauksella

Tuotteen valmistus esimerkiksi laser- tai vesileikkauksella koneistuksen sijaan mahdollistaa tietyissä tapauksissa suuren valmistushinnan laskun. Monissa tapauksissa aihio on kannattavaa valmistaa laserilla tai vesileikkauksella, koska tällä säästetään koneistuksessa useita työvaiheita.

Kuvassa olevalle osalle teimme mekaniikkasuunnittelun, jonka tavoitteena oli vähentää valmistukustannuksia. Alumiinista valmistettu kappale voidaan valmistaa nyt vesileikkauksella poteroa lukuunottamatta. Potero koneistetaan, mutta poteron pohjalla olevat reiät tehdään vesileikkausvaiheessa.

 

Vesileikkaus

Tuotteen muuttaminen ohutlevytuotteeksi

Ohutlevyrakenne on monissa kohdin erittäin käyttökelpoinen. Esimerkiksi suojapelleillä varustettu putkirakennerunko voidaan muuttaa itsekantavaksi ohutlevyrakenteeksi. Fiksulla ohutlevysuunnittelullla säästetään valmistukustannuksia, kevennetään rakennetta ja parannetaan tuotteen ulkonäköä.

KYSY LISÄÄ MEKANIIKKASUUNNITTELUSTA

puh. 040 715 0972juha.lievonen (at) dgn.fi