Ohutlevytuotteiden suunnittelu on vahvuutemme
Satojen ohutlevysta valmistettujen tuotteiden suunnittelukokemus antaa vahvan laadukkaalle ohutlevysuunnittelulle ja ohutlevytuotteelle. Panostamme ohutlevyteknologian asiantuntemukseen, joten tunnemme valmistusteknologiat laaja-alaisesti. Suunnittelussa huomioimme valmistuksen laitekannan, joka asettaa ohutlevytuotteille omat rajoitteensa tai mahdollisuutensa. Olemme suunnitelleet yhdestä osusta koostuvia ohutlevytuotteita sekä useista osista ja kokoonpanoista koostuvia ohutlevyrakenteita.
Ohutlevyosien pääsuunnittelutyökalumme ovat Solidworks, Alibre Desigin ja Autodesk Inventor. Tarpeen vaatiessa vuokraamme Vertex G4-lisenssiä.
Vuodonilmaisu visualisointi Suomen LVI-Kotelo Oy Kytkentakotelo Ohutlevykotelo Ohutlevymallin levityskuva Ohutlevysuunnittelu Ohutlevysuunnittelu
Kysy lisää ohutlevysuunnittelusta
Sähköposti: juha.lievonen(at)dgn.fi
Puh: 040 715 0972
Valmistusmenetelmät hallussa
Ohutlevysuunnittelussa on ensiarvoisen tärkeää pysyä selvillä uusimmista ohutlevyvalmistuksen menetelmistä. Seuraamme tiiviisti ohutlevyvalmistusteknologian kehittymistä, joten tunnistamme parhaat valmistustavat tehokkaaseen ohutlevytuotteen valmistukseen. Ohutlevysuunnittelussa pyrimme mahdollisimman helppoon valmistettavuuteen, joka saavutetaan vankan suunnittelukokemuksemme ansiosta.
Suunnittelemme tuotteita maalipinnoitetusta teräslevystä, jonka käyttäminen vaatii kokemusperäistä tietämystä ohutlevysuunnittelussa ja valmistuksessa. Pinnoitetun teräslevyn käyttö ei salli esimerkiksi hitsauksia, joka asettaa tuotesuunnittelulle omat haasteensa.
Huomioimme ohutlevytuotteen suunnittelussa esimerkiksi taivutusmenetelmän: tapahtuuko taivutus
- taivutusautomaatilla
- särmäyspuristimella
- kanttikoneella
Ohutlevykappaleen suunnitteluun vaikuttaa leikkausmenetelmä, halutaanko kappale tehdä
- levyleikkauksella
- laserilla
- kombikoneella, jossa on laser ja levyleikkaus.
Ohutlevykappaleen optimointi laitekannan mukaiseksi laskee ohutlevytuotteen valmistuskustannuksia.
Levyarkin hyödyntäminen
Raaka-aineen maksimaalinen hyödyntäminen on ensiarvoisen tärkeää sarjatuotteessa ja se on huomioitava ohutlevysuunnittelussa. Taloudellinen levyn kulutus laskee valmistuskustannuksia merkittävästi. Käytämme nestaus-ohjelmistoa raaka-aineen käytön optimointiin ja se on ohutlevysuunnittelu-prosessia. Nestaus-ohjelmistolla tarkistetaan levitysaihion sijoittelu levyaihioon. Pienillä muutoksilla saavutetaan suuret säästöt. Optimointi tehdään yhdessä ohutlevytuotteiden valmistajien kanssa, joilta saadaan levyarkin koot. Huomioimme valmistuksen esimerkiksi arkkikoolle 1500×3000 tai 1250×2500. Mitoituksia voidaan muuttaa eri arkkikoille sopiviksi.Raaka-aineen paksuus varmistetaan tarpeen vaatiessa FEM-analyysillä. Paksuuden optimoinilla voidaan mitoittaa koko ohutlevyrakenne painoa ja kustannuksia säästäen.
Ohutlevytuotteen pinnoitus
Suunnittelemme ohutlevytuotteen pinnoituksen vaatimukset huomioon ottaen. Ohutlevytuote on mahdollisuus valmistaa sinkitystä ohutlevystä, jonka sinkkipaksuus valitaan olosuhteiden mukaisesti. Ohutlevy on mahdollista pinnoittaa pulveri- tai märkämaalauksella. Me autamme asiakkaitamme valitsemaan kohteeseen sopivat pinnoitusmenetelmät, jotka täyttävä tuotteelle asetetut ominaisuudet.
3D- ja DXF-tiedostot
Ohutlevysuunnittelun lopputuloksena on saatavissa DXF ja 3D-tiedostot, joita voidaan hyödyntää tuotteen valmistuksessa. 3D-tiedostot ovat saatavissa yleisimillä tiedostomuodoilla esimerkiksi STEP, IGES ja SolidWorks. 3D-malleja pystytään hyödyntämään tuotteen dokumentoinnissa ja muun muassa käyttöohjeissa. 3D-malleja hyödynnetään ohutlevysuunnittelun jälkeen CAD-animaatioissa ja valokuvatasoisissa visualisoinneissa.
Ohjelmistot kykenevät tekemään taivutuskuvannon ”tavallisesta” 3D-mallista. Osa voi olla missä tahaansa yleistiedostomuodossa tai jonkun 3D-ohjelmiston omassa tiedostoformaatissa. Konvertoimme osat ohutlevyosiksi kädenkäänteessä ilman uudelleen mallinnusta.

Muokattavissa olevia tiedostomuotoja ovat esimerkiksi:
- SolidWorks
- Alibre Design / Geomagic Design
- Autodesk Inventor
- Autodesk Fusion
- CATIA
- Creo / Pro-E
- Rhino / Moi3D
- SolidEdge
- STEP, IGES, SAT