Tuotteen suunnittelu elinkaaren alussa

helmi 13, 2019

DGN Innovation on työskennellyt kymmenien Startup -yritysten kanssa. Startup-yrityksillä on yleensä haasteena erittäin rajallinen budjetti tuotekehitykseen, joka asettaa omat haasteensa mekaniikkasuunnitteluun. Alla on pari vinkkiä, jotka olemme havainneet käytännön kokemuksesta toimiessamme uusien tuotteiden tuotekehityksessä.

Testaa mahdollisimman nopeasti

Tuotteen testausta ei saa jättää viime tippaan. Tuote olisi hyvä laittaa testipenkkiin heti mekaniikkasuunnittelun valmistuttua ja prototyyppiosien saavuttua. Tuotteen hierominen 3D-suunnittelun avulla on helppoa, mutta käytännön prototyypin tuomaa tuntumaa sekään ei tarjoa. FEM-lujuuslaskennan avulla voidaan vähentää testikierroksia, koska lujuudet on varmistettu jo 1. prototyypistä alkaen. Monesti yhdellä protokierroksella säästetään myös suunnitteluaikaa ja -kustannuksia, koska suunnittelu ohjautuu protokierroksen jälkeen heti oikeaan suuntaan.

Älä tilaa osia repullista

Mitä enemmän osia tuote sisältää, sitä vähemmän kannattaa osia tilata ensimmäisillä tuotetestauskierroksilla.  Olemme havainneet prototyyppiosien jäävän pölyttymään nurkkiin, koska tuote kehittyy nopeasti sen alkumetreillä. Kalliilta kuulostavat piensarjat tulevat edullisemiksi kuin kymmenet, testihuoneen nurkassa pölyttyvät kappaleet.

LISÄTIETOA MEKANIIKKASUUNNITELUSTA

juha.lievonen (at) dgn.fi

PUH: 040 715 0972