Teräsrakenteita putkilaser-tekniikalla

huhti 12, 2018

Profiili- ja putkirakenteet voidaan valmistaa putkilaser-tekniikalla, joka on tehokas tapa valmistaa esimerkiksi teräsrakenteita. Putkilaserilla leikataan putket oikeisiin mittoihin mittatarkasti ilman sahausta. Suunnitteluvaiheessa putkiin lisätään liitospisteitä, joilla rakenne kohdistetaan helpommin. Putkilaserilla voidaan leikata putket ja profiilit oikeisiin mittoihin ilman liitospisteitäkin, mutta tällöin ei hyödynnetä putkilaserteknologian tuomia etuja.

Putkilaserilla leikataan terästä ja alumiinista valmistettuja suorakaiteen-, neliön- tai ympyränmuotoisia putkia. Erikoisprofiilitkin sopivat leikattavaksi putkilaserilla tietyin varauksin.

Putkilaserosien mekaniikkasuunnittelu

DGN Innovation hallitsee putkilaserilla tehtyjen liitosten suunnittelun ja tehokkaan putkilaser-teknologian hyödyntämisen. Mekaniikkasuunnittelussa huomioimme liitosten oikeat mitoitukset ja yhteensopivuudet. Osista ja kokoonpanosta on saatavissa kokoonpano- ja työpiirustusten lisäksi 3D-mallit ja DXF-tiedostot valmistusta varten.

Alla on esimerkki yhdestä putkilaserilla tehdystä liitoksesta. Liitospiste on suunniteltu pystyssä olevan teräsputken ja vinon putken väliseen liitoskohtaan. Pystyssä olevasta putkesta on poistettu materiaalia ja vinossa olevaan putkeen on lisätty vastakappale sopivalla välyksellä. Tälläinen liitos on huomattavasti helpompi valmistaa, koska osat asemoituvat automaattisesti oikeisiin paikkoihin.

Ohutlevyosiin kohdistus nastat

Ohutlevyosat kohdistetaan putkilaserilla leikattuihin putkiin kohdistusnastoilla. Tällä vähennetään ohutlevyosien kohdistukseen käytettyä aikaa. Esimerkiksi putkeen tehdään suorakaiteen muotoinen reikä ja ohutlevyosaan sitä vastaava kohdistusnasta. Kohdistusnasta painetaan putkessa olevaan reikään, jolloin ohutlevyosan kohdistuminen haluttuun paikkaan tapahtuu.

KYSY LISÄÄ PUTKILASERILLA VALMISTETTUJEN TUOTTEIDEN SUUNNITTELUSTA

juha.lievonen(at)dgn.fi

PUH: 040 715 0972

 

 

Putkikehikko putkilaserilla

Putkikehikko putkilaserilla

 

Putkikehikko putkilaserilla