Suunnittelun ja valmistuksen yhteistyö

maalis 11, 2019

Tuotteen suunnitteluprosessi ei yleensä pääty siihen, kun tuotteelle etsitään valmistaja ja tuote on näennäisesti valmiiksi suunniteltu. Yleensä tuotteen valmistajalla on toivomuksia tuotteen valmistettavuuteen, johon me olemme tottuneet ja teemmekin läheistä yhteistyötä valmistusportaan kanssa.

Omaamme vahvan osaamisen mekaniikkasuunnittelusta ja valmistuksesta, jolloin tuotteet pyrimme suunnittelemaan helposti valmistettaviksi jo ennen valmistajakartoitusta. Joskus osista tulee vaikeammin valmistettavia osan toiminnasta johtuen, jolloin yhteistyö tuotteen valmistajan kanssa korostuu. Esimerkiksi haluttuja muutoksia ovat tuotteen materiaalin paksuudet, -laatu ja pintakäsittely. Suunnittelun ja valmistuksen yhteistyö takaa tuotteelle alhaisen valmistuskustannuksen ja toisaalta korkeamman laadun. Joskus valmistajat pyytävät pieniä mittamuutoksia tuotteeseen, jotta valmistaminen heidän laitteillaan on helpompaa ja halvempaa. Nämä muutokset kannattaa ehdottomasti hyväksyä, jos laadullista estettä mittamuutokselle ei ole.

Tunnemme ja osaamme useat valmistusmenetelmät myös käytännössä. Kasaamme tarvittaessa prototyypit asiakkaille omissa tuotantotiloissa. Tuotteen kasausvaiheessa etsimme mahdollisia parannusehdotuksia tuotteen suunnitteluun.