Suunnittelua MDF-levystä valmistetuille tuotteille

huhti 2, 2018

Mekaniikkasuunnittelumme käsittää myös MDF-levystä valmistetut tuotteet. Olemme tehneet tuotesuunnittelua MDF-levystä valmistettuihin tuotteisiin talotekniikka-toimialalle ja kalusteisiin. MDF-tuotteen suunnittelu alkaa esimerkiksi konseptisuunnittelulla tai valmiin luonnoksen puhtaaksi mallintamisella. MDF-tuotteet ovat pääsääntöisesti erittäin nopeita mallintaa, koska niiden muodot ovat yleensä yksinkertaisia. Mallinnamme 3D-muotoja levytuotteisiinkin, jotka valmistetaan jyrsimällä.

Tukirakenteet ohutlevystä

Suunnittelemme tuotteisiin tarvittavat tukirakenteet eri materiaaleista kuhunkin projektiin sopiviksi. Tukirakenteet suunnitellaan esimerkiksi ohutlevystä, joka on meille erittäin tuttu materiaali. Tukirakenteena olemme käyttäneet puutakin, jos näemme sen sopivaksi Asiakkaamme saavat MDF-tuotteen suunnittelun lopputuloksena 3D-mallit, kokoonpano- ja työpiirustukset sekä muut tarvittavat sähköiset dokumentit. Valmistukseen tarvitaan yleensä DXF-työstöratatiedostot, jotka saamme suunnitteluohjelmistamme nopeasti. Suunnittelun aikana lisätään kaikki kiinnitystarvikkeet, kuten ruuvit ja mutteri, 3D-malliin. Tällä varmistamme osien istuvuuden eikä esimerkiksi ruuvin kanta nouse tason pinnasta ylöspäin.

Esimerkki MDF-levystä valmistetusta tuotteesta

DGN Innovation vastasi peliseinän mekaniikkasuunnittelusta vuoden 2017 kesällä. Toimitimme peliseinästä ensimmäisen yksilön yhdessä Arestech Oy:n kanssa, joka vastasi projektissa elektroniikkasuunnittelusta. DGN Innovation toimitti peliseinä mekaanikan pääkomponentit.

Suunnittelimme MDF-osien lisäksi tarvittavat komponenttien kiinnitykset ja visualisen ilmeen sekä teimme tuotteen täydellisen 3D-mallinnuksen. Peliseinän rakennetta muutettiin mekaniikkasuunnittelun jälkeen asiakkaan toiveesta. Muutoksessa lisättiin muun muassa alasokkeli.

Pelin toimintalogiikka on legendaarisesta Speden Spelien nopeustestistä. Pelaajan täytyy painaa painiketta, johon valo syttyy. Valot syttyvät koko ajan nopeammin pelin edetessä ja syttymisjärjestys on epämääräinen. Peliseinä on tarkoitettu messuille tai muuhun esittelytilaan. Peliseinän etulevyyn saa haluamansa grafiikan ja rungon värin voi asiakas valita itse. Ulkoasu on täysin räätälöitävissä näytön ja kytkimien kehyksen väristä ja muodosta lähtien.

Peliseinästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä meihin tai Arestechiin www.arestech.fi

MDF mekaniikkasuunnittelu

Peliseinän mekaniikkasuunnittelu

Peliseinän mekaniikkasuunnittelu

Peliseinä visualisoituna

Peliseinä valmistumassa

Peliseinä valmistumassa

KYSY LISÄÄ MDF-TUOTTEEN SUUNNITTELUSTA:

juha.lievonen(at)dgn.fi

PUH: 040 715 0972