Styroxsisten tuotteiden mekaniikkasuunnittelu

kesä 18, 2018

Tuotteiden mekaniikkasuunnittelu EPS-materiaalista

EPS (puhekielessä Styrox) on erittäin monipuolinen materiaali moneen käyttötarkoitukseen. EPS:ää on mahdollisuus työstää koneellisesti DXF- tai 3D-mallien perusteella mittatarkasti. EPS-levy tunnetaan paremmin puhekielessä styroxina. EPS on polystyreeniä ja materiaali mielletään useasti pelkästään eristemateriaaliksi. EPS on sovelias materiaali muun muassa pakkauksiin tuki- ja suojamateriaaliksi.

DGN Innovation on suunnittelut monia tuotteita EPS-materiaalista esimerkiksi pakkauksiin ja putkieristyksiin. EPS sallii tuotesuunnittelussa hyvinkin väljiä vaatimuksia, joten monimutkaiset ja halutut konstruktiot ovat saavutettavissa.

Esimerkkituotteena näytämme pakkauksen tuki- ja suojamateriaalin. 3D-mallilla voidaan testata pakkausmateriaalin sopivuus tuotteeseen. 3D-mallista saadaan tarvittavat tiedostot, kuten DXF- tai STEP-tiedotosto, valmistusta varten.


Pakkaus tod

Kevyt materiaali

EPS on erittäin ympäristöystävällinen ja helposti kierrätettävissä oleva materiaali. Materiaalista löytyy eri puristus- ja taivutuslujuudella olevia materiaaleja. Mekaniikkasuunnittelun yhteydessä valitsemme juuri oikean EPS-materiaalin tuotteeseen sopivaksi.

Monimutkaiset muodot

Muotoon leikatut EPS-tuotteet valmistetaan esimerkiksi isosta kuutiosta, joten suuretkin tuotteet ovat valmistettavissa. EPS-tuotteet voidaan pinnoitaa eri pinnoitteella, joten kestävät pinnatkin ovat mahdollisia.

Kysy lisää EPS-tuotteen mekaniikkasuunnittelusta

juha.lievonen(at)dgn.fiPUH: 040 715 0972