Patentti- ja hyödyllisyysmallikuvat

huhti 8, 2018

Patentti- ja hyödyllisyysmallihakemuksiin tarvitaan yleensä tekstin lisäksi tekniset kuvat, joista selviää teknisen laitteen tai tuotteen toiminta ja rakenne. Patenttipiirustuksessa on erilaisia vaatimuksia verrattuna työ- ja kokoonpanopiirustuksiin. Yhtenä konkreettisena erona on mittojen puuttuminen, joita ei laiteta kuviin samalla lailla kuin työpiirustuksissa.

DGN Innovation tekee hyödyllisyysmalli- ja patenttikuvat satojen tehtyjen patenttikuvien kokemuksella. Yleensä patenttikuvat ovat jatkumoa mekaniikkasuunnittelusta. Patentointivaihe aloitetaan joskus ennen protovaihetta.

Olemme tehneet myös patenttikuvia asiakkaillemme heidän käsinpiirretyn luonnoksen pohjalta eli emme ole tehneet tuotteeseen mekaniikkasuunnittelua ennen patentointivaihetta. Patenttipiirustukset ovat olleet näin ensimmäinen kontakti asiakkaaseen, josta yhteistyömme on jatkunut yleensä mekaniikkasuunnitteluun.

Viitenumerot tuovat selkeyttä

Alussa teimme viitenumeroiden viivat suorana, joka johtui käyttämistämme ohjelmistoista. Nykyään viivat ovat kuvan mukaisesti kaarevia, joka mahdollistui uuden mekaniikkasuunnitteluohjelmiston myötä. Suunnitteluohjelmistomme mahdollistaa patenttikuvien päivittymisen koko suunnitteluprosessin ajan. Tuotteeseen tehtävät muutokset päivittyvät myös patenttikuviin ilman erillistä työtä.

Patentti

KYSY LISÄÄ PATENTTIPIIRUSTUKSISTA:

juha.lievonen(at)dgn.fi

PUH: 040 715 0972