Otamme käyttöön Alibre 2018 version

huhti 10, 2018

DGN Innovation käyttää Alibrea mekaniikkasuunnittelussa SolidWorksin ja Autodesk Inventorin rinnalla. Alibre julkaisee huomenna 11.4.2018 uuden ohjelmistoversion, joka tunnetaan 2018 nimikkeellä. Olimme beta-testausvaiheessa mukana kehittämässä Alibren uusinta ohjelmaversiota, mutta käyttömme rajoittui satunnaisiin testailuihin. Beta-versiolla luodut tiedostot eivät välttämättä avaudu huomenna julkaistulla versiolla, joten emme käyttäneet beta-versiota asiakkaiden mekaniikkasuunnittelu-projekteissa.

Käytämme Alibre pääasiassa asiakkaille, joilla on oma Alibre-lisenssi. Alibre on aputyökaluna muun muassa ohutlevykonvertoinnissa ja mesh-mallien importoinnissa, joissa se on mielestämme käyttökelpoisempi verrattuna SolidWorksiin. Alibren hankimme vuonna 2009, käyttökokemuksemme on siitä varsin vankka.

Uusia ominaisuuksia ohutlevysuunnitteluun

Alibreen on tullut muutamia ominaisuuksia, josta merkittävin on ohutlevysuunnittelua helpottava ”Miter flange” -ominaisuus. Lisää uudesta toiminteesta Youtube-linkin takana: https://www.youtube.com/watch?v=1DYGjuSy2yk

Toinen merkittävä ominaisuus on niin sanottu Viewer-mode. Jos Alibren lisenssi ei ole aktivoituna, ohjelma toimii viewer-ohjelmana, jolla voi avata ja katsella tiedostoja.

Käytämme useita 3D-ohjelmistoja, joten yksi arvostettu uusi ominaisuus on hiiren näppäimien konfigurointi. Nyt pysymme räätälöimään Alibren hiiritoiminnot SolidWorksia vastaavaksi. Tämä helpottaa päivittäistä työskentelyä ohjelmasta toiseen siirtymisessä.