Mekaniikkasuunnittelua Alibre Designillä

elo 21, 2023

DGN käyttää Solidworksin lisäksi Alibre Designiä

DGN Innovation on käyttänyt Alibre Design -mekaniikkasuunnitteluohjelmistoa SolidWorksin rinnalla yrityksen perustamisesta alkaen. Alibre Design on tietokonevaatimuksiltaan huomattavan paljon kevyempi 3D-suunnitteluohjelmisto verrattuna esimerkiksi SolidWorksiin tai muihin vastaaviin ohjelmiin. Hankintahinnaltaan Alibre Design Expert on alle 2000e, joten se sopii näin pienillekin yrityksille.

Pidämme Alibre Designin edelleen ylläpidossa, koska muutamat meidän asiakkaistamme haluavat suunnittelun tehtävän Alibrella, koska he pääsevät tällöin itse muokkaamaan suunnitelmia omalla lisenssillään. Alibre on ilmoittanut tuovansa PDM-järjestelmän lähitulevaisuudessa, joten olemme valmistautuneet ottamaan sen myös käyttöön.

Käytämme tällähetkellä pääsääntöisesti Alibre V27, joka julkaistiin hetki sitten.

Soveltuu myös ohutlevysuunnitteluun

Alibre Design soveltuu myös ohutlevyosien suunnitteluun, johon se taipuukin yllättävänkin hyvin ottaen huomioon hankintahinnan. Harrastelijoille Alibre tarjoaa Alibre Atom 3D-lisenssin, mutta sen ominaisuudet kannattaa tarkastaa ennen lisenssin ostamista. Esimerkiksi ohutlevysuunnittelu löytyy vain kalleimmasta Expert-lisenssistä.