Levyn optimointi ohutlevysuunnittelussa

touko 7, 2018

Materiaalin käyttö sarjatuotteissa on merkittävässä asemassa kustannusvaikutuksista johtuen. Ohutlevysuunnittelussa on huomioitavaa tuotteen levitysaihion koko, joka määrittelee osien määrän yhtä levy arkkia kohden. Hyvällä optimoinnilla ohutlevysuunnittelun kustannukset maksetaan takaisin jopa viikoissa! DGN Innovation on optimoinut jo suunniteltuja ohutlevytuotteita hyvällä menestyksellä. Takaisinmaksuaika ohutlevytuotteen uudelleen suunnittelulle maksaa itsensä takaisin nopealla aikataululla.

Levyoptimoinnissa on huomioitavaa tuotteen sijoittuminen levyarkille. Levyoptimoinnissa on huomioitavaa valmistuslaitekanta ja arkkikoko. Ohutlevytuotteen levitysaihion muoto ja laitekanta asettaa joskus rajoitteita ohutlevyaihion sijoittumiselle levyarkilla, joten aina ei voida hyödyntää koko arkkia niin tehokkaasti, miten sen loogisesti ajattelisi. Vahva ohutlevysuunnittelukokemuksemme auttaa tallaisten yksityiskohtien ratkaisemisessa.

Suunnitteluohjelmista, kuten SolidWorks ja Alibre Design, saamme ohutlevyaihiot nappia painamalla. Tiedostomuotona käytetään yleisimmin DXF-muotoa. Tarpeen vaatiessa toimitamme ohutlevyosasta 3D-mallin valmiista tuotteesta ja ohutlevyaihiosta. DGN Innovation käyttää lisäksi nestaus-ohjelmistoa, jolla optimoimme levyaihion sijoittelun arkille. Ohjelmiston lisäksi optimointiin tarvitaan valmistus- ja suunnittelunäkemystä, kuinka tuote valmistetaan.