3D-tulosteet mekaniikkasuunnittelun apuna

huhti 19, 2018

Muovin 3D-tulostus

3D-tulostus on nopeuttanut muovista valmistettujen prototyyppien valmistamista ja antanut paljon apua tuotteiden mekaniikkasuunnitteluun. 3D-tulosteita valmistetaan useilla eri valmistustekniikoilla, joista yksi yleisin on FDM. FDM-tekniikassa kuuma lanka pursotetaan suuttimen lävitse. Sula lanka muodostaa tulostuskerroksen jähmettyessään.

Mekaniikkasuunnittelussa huomioitavaa

FDM ei sovellu jokaisen osan ja tuotteen kohdalle, joten tulostusteknologiat on huomioitava mekaniikkasuunnittelussa. DGN Innovation valmistaa ja ostaa alihankintana 3D-tulosteita. Suunnittelemme tuotteet FDM-tulostustekniikalle sopivaksi, mutta asetamme arvon lopullisen tuotteen ominaisuuksille. Jos lopullista tuotetta ei voida valmistaa lankatulostimella, teetätämme tuotteet toisella tulostustekniikalla, jolloin saamme valmista tuotetta vastaavan prototyypin.

 

Metallista valmistetut 3D-tulosteet

DGN Innovationin suunnittelemista tuotteista on tilattu metallisia 3D-tulosteita. Materiaalina käytetään esimerkiksi ruostumatonta terästä. 3D-tuloste on lujuudeltaan vahva ja soveltuu lujuuden puolesta moneen käyttöön ja prototyyppiin. 3D-tulostamalla valmistetaan monimutkaisia geometrioita, joiden valmistaminen vaatisi kalliit työkalut jo prototyyppivaiheessa ilman 3D-tulostusta.