Ideasta tuotteeksi

Onko ajatuksissasi uusi laite- tai tuoteidea? Jos vastaus on kyllä, me voimme auttaa mekaniikkasuunnittelussa! Alla on kerrottu muutamia vaiheita, jotka pätevät melkeinpä jokaisen tuotteen kehittämiseen.

Luonnos ja alkeellinen prototyyppi

Teknisen keksinnön tai idean kehittäminen toimivaksi tuotteeksi käsittää useita eri työvaiheita suunnittelun osalta. Alkuun kehitettävästä tuotteesta kannatta tehdä hyvinkin yksinkertainen luonnos, jonka voi hahmottaa esimerkiksi ruutupaperille piirtämällä. Jos prototyypin tekeminen on mahdollista ilman 3D-suunnittelua, se olisi suotavaa valmistaa idean toimivuuden testauksen kannalta mahdollisimman varhain.

Konseptointi

Konseptoinnissa etsitään erilaisia ratkaisuja ja vaihtoehtoja tuotteen toteuttamiseksi. Konseptisuunnittelussa arvioidaan eri vaihtoehtojen positiiviset- ja negatiiviset ominaisuudet. Konseptisuunnittelu on yksi tärkeimmistä työvaiheista, koska siinä lyödään lukkoon tuotteen rakenteita ja ominaisuuksia, joten huolellisesti tehty konseptointi säästää tuotekehitysaikaa ja rahaa. Konseptoinnin lopputuotteena syntyy esimerkiksi 3D-malleja, 2D-piirustuksia ja fyysisiä prototyyppejä.

Mekaniikkasuunnittelu

Varsinainen mekaniikkasuunnittelu toteutetaan läheisessä yhteistyössä yhdessä asiakkaan kanssa. Mekaniikkasuunnittelun toteutamme 3D-suunnitteluohjelmistoilla (SOLIDWORKS, Alibre tai Autodesk Inventor), joten tuotteen realistinen kuva on helposti hahmotettavissa.

Piirustukset

Tuotteen valmistamiseen tarvitaan lähes aina työpiirustukset. Mekaniikkasuunnittelun 3D-malleja voidaan hyödyntää 2D-dokumentteihin. Idean jalostaminen myytäväksi tuotteeksi vaatii yleensä ainakin seuraavia 2D- ja 3D-kuvia.

  • Työpiirustukset osien valmistamiseksi
  • Kokoonpanopiirustukset tuotteen kokoonpanoa varten
  • Patentti- ja hyödyllisyysmallipiirustukset tuotteen suojaamiseen
  • Asennus- ja käyttöohjekuvat loppuasiakkaalle

Visualisointi ja animaatio

Visualisoiduilla kuvilla testataan tuotteen ulkonäkö jo heti alkumetreistä saakka. Visualisointi on oikeastaan jo osa mekaniikkasuunnitteluprosessia, jossa tuotteen ulkonäkö testataan visualisoiduilla kuvilla koko mekaniikkasuunnittelun ajan.

Visualisoituja kuvia hyödynnetään tuotteen markkinoinnissa.

OTA YHTEYTTÄ

Olemme olleet mukana kehittämässä tuotteita aivan idea-asteelta saakka. Asiakkainamme ovat olleet yksityiset henkilöt, pien- ja suuryritykset. Kaikki toimeksiannot käsittelemme aina luottamuksellisesti.

PUHELIN: 040 715 0972

SÄHKÖPOSTI: juha.lievonen(at)dgn.fi