Mekaniikkasuunnittelu

Ideasta tuotteeksi

Mekaniikkasuunnittelussa hallitsemme osa-alueet alusta loppun saakka: idean jalostamisen skitsiksi, konseptisuunnittelun, muotoilun, rakennesuunnittelun ja dokumentoinnin. Suunnittelun lisäksi voimme etsiä yhteistyökumppanit osien ja kokoonpanon valmistukseen. Vahvuutemme on integroida koko suunnitteluprosessi helpoksi työvaiheeksi. Kauttamme saa mekaniikkasuunnittelun lisäksi lujuuslaskennan, muotoilun, elektroniikkasuunnittelun ja alihankintavalmistusta prototyypistä lopputuotteeseen saakka. Pyrimme kehittämään ammattitaitoa ja suunnitteluosaamista emmekä jämähdä samoihin työskentelytapoihin vuosiksi. Innovatiiviset ratkaisut mahdollistavat suorituskykyisen tuotteen, jonka avulla tuotteen myyminen on helpompaa.

Omaamme vankan ja laajan kokemuksen mekaniikkasuunnittelun saralta. Vuosien varrella olemme suunnitelleet muun muassa tuotteita ja laitteita rakennus- ja talotekniikkaan, sahateollisuuteen ja kuluttajamarkkinoille. Suunnittelemamme tuotteet ovat koostuneet yksittäisistä osista satoihin osiin.

Tuote tai laite voidaan testata simulointityökalulla ennen prototyyppi vaihetta, jolloin tuotekehityskustannukset laskevat.


Kysy lisää mekaniikkasuunnittelusta

Sähköposti: juha.lievonen(at)dgn.fi

Puh: 040 715 0972


Tuotesuunnittelu

Tuotesuunnittelu pitää sisällä mekaniikkasuunnittelun lisäksi muotoilun, joka on erityisen tärkeä esimerkiksi kuluttajamarkkinoille suunnatuissa tuotteissa. Tuotesuunnittelulla voidaan parantaa olemassa olevan tuotteen ominaisuuksia tai laskea valmistushintaa. Yksi yleinen syy kehittää tuotetta on valmistushinnan laskeminen, tuotteen päivitys teknisiltä ominaisuksiltaan tai ulkonäöltään. Useat tuotteet olemme suunnitelleet elinkaaren alusta alkaen ja päivitämme tuotteita säännöllisesti asiakkaiden toiveiden mukaan.

Tuotesuunnittelussa käytämme 3D-suunnitteluohjelmistoja. Suunnittelutyökalumme mahdollistavat monimutkaisten muotojen mallintamisen ja käytössämme on eri mallinnustekniikoita hyödyntäviä 3D-suunnitteluohjelmistoja. 3D-suunnitteluohjelmistot mahdollistavat modulaaristen tuotteiden tuotesuunnittelun nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Suunniteltava tuote voi olla valmistettu lähes millä valmistustekniikalla tahansa, me osaamme suunnitella ne. Käytämme tuotteissamme terästen ja muovien lisäksi muun muassa erilaisia rakennuslevyjä kuten MDF- ja kipsilevyä.

Koneiden ja laitteiden mekaniikkasuunnittelu

Suunnittelemme teollisuuteen suuntautuvia laitteita ja koneita, jotka sisältävät esimerkiksi teräsrakenteita, ohutlevyosia, alumiiniprofiilista koostuvia rakenteita, koneistettavia osia ja ostokomponentteja. Yksittäisen laitteen valmistuskustannukset pyrimme pitämään matalina tehokkaalla ja luovalla mekaniikkasuunnittelulla. Teollisuuteen suuntautuvissa järjestelmissä voi erottautua korkealuokkaisella muotoilulla, jolla voidaan ratkaista jopa laitekaupan syntyminen. Tyylikkäästi muotoiltu laitekokonaisuus erottautuu edukseen esimerkiksi teollisuushallissa, jolloin laitteesta syntyy laadukas mielikuva.

Suunnitteluohjelmistot

Mekaniikkasuunnittelun teemme pääasiassa parametrisilla suunnitteluohjelmistoilla kuten SolidWorksillä, Alibre Designillä, Vertexillä sekä Autodesk Inventorilla. 3D-suunnittelu tarjoaa etuja 2D-suunnitteluun nähden. Yksi suurimmista eduista on 3D-suunnittelun mahdollistamat nopeat muutokset, jotka päivittyvät 3D-mallin myötä työ- ja kokoonpanopiirustuksiin. 3D-suunnittelu on yleensä nopeampaa 2D-suunnitteluun verrattuna. 3D-suunnittelusta syntyvä 3D-malli auttaa hahmottamaan tuotetta tai kappaletta helpommin. Teemme 2D-suunnitteluan tarpeen vaatiessa.

Käytämme nopeaan luonnosteluun tai pintamallinnukseen tarvittaessa erillistä NURBS-mallinnusohjelmaa, Moi3D:tä. Parametriset suunnitteluohjelmistot eivät avaa mesh-malleja luontevasti, kuten Sketchupilla mallinnettuja osia, joten käytämme tähän ViaCAD:iä. Hallitsemme siis lähes jokaisen 3D-mallin.

  • SOLIDWORKS
  • Alibre Design
  • Autodesk Inventor
  • Vertex G4 (vuokralisenssi)
  • Moi3D
  • ViaCAD
  • AutoCAD