Mekaniikkasuunnittelu

Idean muuttaminen tuotteeksi

Mekaniikkasuunnittelupalvelumme kattaa koko suunnitteluprosessin alusta alkaen:

  • Konseptoinnin
  • Idean jalostamisen luonnokseksi (skitsiksi)
  • Mekaniikkasuunnittelun
  • Dokumentoinnin
  • Lujuuslaskennan

Kokemuksemme kattaa mekanikkasuunnittelupalvelut useille toimialoille esimerkiksi talotekniikka, sahateollisuus, elektroniikka ja kuluttajatuotteet. Suunnittelemamme tuotteet ja laitteet ovat olleet kooltaan eri kokoisia. Yksinkertaisin tuote on käsittänyt vain yhden osan ja monimutkaisin kokonaisuus satoja suunnittelemiamme komponentteja ja osto-osia.

Tuotteiden muotoilu on nykyään osana mekaniikkasuunnittelua. Kehitämme ammattitaitoa ja mekaniikkasuunnitteluosaamista emmekä jämähdä samoihin työskentelytapoihin vuosiksi. Innovatiiviset ratkaisut mahdollistavat suorituskykyisen tuotteen, jonka avulla tuotteen myyminen on helpompaa. Tuote tai laite voidaan testata simulointityökalulla ennen prototyyppi vaihetta, jolloin tuotekehityskustannukset laskevat.


Monipuoliset suunnitteluohjelmistot ja monet materiaalit

Mekaniikkasuunnittelussa emme vierasta erilaisia materiaaleja. Vuosien varrella olemme suunnitelleet esimerkiksi teräksestä, alumiinista, muovista, MDF-levystä ja puusta. Mekaniikkasuunnittelun lähtökohtana on löytää toimivin ratkaisu juurikin Teidän tuotteeseen. Pääsuunnitteluohjelmistona toimii SOLIDWORKS, Autodesk Inventor ja Alibre Design. Mekaniikkasuunnittelussa törmäämme useasti vaikeisiinkin muotoihin, jolloin käytössä on lisäksi muun muassa Moi3D.

Olemassa olevan tuotten mekaniikkasuunnittelu

Kehitämme jo markkinoilla olevia tuotteita kilpailukykyisemmiksi. Tuotteen parannettavia kohtia on esimerkiksi hinta, ominaisuudet ja ulkonäkö. Olemme suunnitelleet esimerkiksi alumiiniprofiilista ja vanerista valmistetun tuotteen ohutlevysta valmistettavaksi, jolloin hinta laski sekä käytettävyys ja ulkonäkö paranivat.

Kysy lisää mekaniikkasuunnittelusta

Sähköposti: juha.lievonen(at)dgn.fi

Puh: 040 715 0972