Mekaniikkasuunnittelu

Idean muuttaminen tuotteeksi

Suunnittelupalvelumme käsittävät koko suunnitteluprosessin alkumetreistä alkaen:

 • Konseptisuunnittelu
 • Idean jalostamisen luonnokseksi (skitsiksi)
 • Mekaniikkasuunnittelu
 • Dokumentointi
 • Lujuuslaskenta

Kokemuksemme kattaa mekaniikkasuunnittelupalvelut useille toimialoille esimerkiksi talotekniikkaan, sahateollisuuteen sekä elektroniikka- ja kuluttajatuotteisiin. Suunnittelemamme tuotteet ja laitteet ovat olleet kooltaan eri kokoisia. Yksinkertaisin tuote on käsittänyt vain yhden osan ja monimutkaisin kokonaisuus satoja komponentteja.

Tuotteiden muotoilu on nykyään osana mekaniikkasuunnittelua. Kehitämme ammattitaitoa ja mekaniikkasuunnitteluosaamista emmekä jämähdä samoihin työskentelytapoihin vuosiksi. Innovatiiviset ratkaisut mahdollistavat suorituskykyisen tuotteen, jonka avulla tuotteen myyminen on helpompaa. Tuote tai laite voidaan testata simulointityökalulla ennen prototyyppi vaihetta, jolloin tuotekehityskustannukset laskevat.


Monipuoliset suunnitteluohjelmistot ja monet materiaalit

Mekaniikkasuunnittelussa emme vierasta erilaisia materiaaleja. Vuosien varrella olemme suunnitelleet tuotteita esimerkiksi teräksestä, alumiinista, muovista, MDF-levystä ja puusta. Mekaniikkasuunnittelun lähtökohtana on löytää toimivin ratkaisu juurikin Teidän tuotteeseen. Pääsuunnitteluohjelmistona toimii SOLIDWORKS, Autodesk Inventor ja Alibre Design. 3D-suunnittelussa törmäämme useasti vaikeisiinkin muotoihin, jolloin käytössä on lisäksi muun muassa Moi3D. Lisäksi dwg- ja dxf-tiedostojen käsittelyyn ja 2D-suunnitteluun käytämme ProgeCAD:ä, joka on täysin yhteensopiva AutoCAD:n kanssa.

 • SOLIDWORKS
 • Alibre Design
 • Autodesk Inventor
 • Moi3D
 • Vertex G4
 • ProgeCAD (2D)

Olemassa olevan tuotteen suunnittelu

Kehitämme jo markkinoilla olevia tuotteita kilpailukykyisemmiksi. Tuotteen parannettavia kohtia on esimerkiksi hinta, ominaisuudet ja ulkonäkö. Olemme suunnitelleet esimerkiksi alumiiniprofiilista ja vanerista valmistetun tuotteen ohutlevysta valmistettavaksi, jolloin valmistushinta laski sekä käytettävyys ja ulkonäkö paranivat. Valmistushinnan laskun myötä tuotteen myyntikate parani.

Kuinka paljon mekaniikkasuunnittelu maksaa?

Tähän ei ole yhtä ja oikeaa vastausta ilman alkukartoitusta, joka on maksuton ja kuuluu tarjousvaiheeseen. Teemme mielellämme teille ehdotuksen mekaniikkasuunnittelusta syntyvistä kustannuksista. Toteutamme suunnittelun tuntilaskutuksena tai kiinteällä hinnalla. Mekaniikkasuunnittelussa aikataulussa pysyminen on tärkeää. Käytämme projektinhallinta- ja työajanseurantaohjelmistoa, joka mahdollistaa raportoinnin ja projektin aikatauluttamisen.

Kysy lisää mekaniikkasuunnittelusta

Sähköposti: juha.lievonen(at)dgn.fi

Puh: 040 715 0972